WereldVrouwen Oss in pastorietuin

      Geen reacties op WereldVrouwen Oss in pastorietuin

Vrijdagochtend 7 augustus mocht WereldVrouwen Oss zingen en lunchen in de prachtige pastorietuin van de Grote Kerk in Oss.

Door de Covid19 maatregelen mogen koren en groepen nog steeds niet binnen zingen. Vanaf begin maart hadden de dames elkaar bijna niet gezien of gesproken. De behoefte ontmoeten was dus groot. Daarom zijn er voor de vrijdagochtenden in augustus gezocht naar alternatieven: de pastorietuin, de tuin van Landerij van Tosse, het Elzeneindpark en Slowcare Elzeneindhuis.

Het werd 7 augustus, de eerste vrijdag van de maand, een ouderwets gezellige, lekkere en verrassende ochtend met zo’n 22 dames en één heer (onze dirigent).
Lekker vanwege de lunch. Verrassend vanwege de aubade voor een van de dames die onlangs gedecoreerd was.  Ouderwets gezellig omdat de dames elkaar weer heel wat te vertellen hadden. Met Leonie die een passend gedicht van Annie M.G. Schmidt “Pas op voor de hitte” én een spannend verhaal voorlas. Het verhaal had helaas een open einde. Maar wel erg leuk.
Bovendien klonken de liedjes na 5 maanden niet slecht. De dames waren ze niet verleerd. Onze dirigent was tevreden.

Graag bedanken wij de koster en pastoor Kerssemakers voor de geboden mogelijkheid om in de koelte onder de bomen, gebruik te mogen maken van de schitterende tuin. Ondanks de tropische temperaturen was het erg goed toeven.

De volgende bijzondere locatie is de tuin van Landerij Van Tosse op vrijdag 14 augustus. Dan heeft WereldVrouwen Oss van 10-11 uur een oefenochtend en daarna een korte excursie door de tuin.