Een beter jaar

      Geen reacties op Een beter jaar

Ook voor WereldVrouwen Oss was 2020 een bijzonder jaar. Zowel negatief maar gelukkig ook positief.

Negatief omdat we minder vrijdagmorgenactiviteiten konden en mochten organiseren. Met 6 maart als laatste binnenactiviteit: een verhalenochtend met lunch.  En sindsdien zijn we niet meer binnen bij D’n Iemhof (binnenkort De Haard) samengekomen.

Met een kleine groep en natuurlijk onze dirigent, zongen we in april voor de bewoners en verzorgers van Slowcare buiten in het gras.
En dankzij het goede weer hebben we dit nog een aantal keren herhaald. Daarnaast hebben we in de maanden augustus en september bijna wekelijks op een buitenlocatie in Oss gezellige ochtenden georganiseerd.

Zeer bijzonder in 2020 was natuurlijk onze 3e prijs bij de verkiezing Ambassade van de Verdraagzaamheid.

Hoe 2021 gaat verlopen weten we natuurlijk niet. Maar de hoop is groot dat het zoetjesaan weer redelijk normaal gaat worden dankzij de vaccinaties. En zullen we bij goed weer, de buitenlocaties opzoeken.

Uiteraard laten we via onze website en facebook weten wanneer WereldVrouwen Oss in 2021 weer op vrijdagochtend bijeen komt.

Voor iedereen, blijf gezond en positief. Tot ziens op een vrijdagmorgen 10:00 uur.

 

Ambassade van de Verdraagzaamheid 2020

      Geen reacties op Ambassade van de Verdraagzaamheid 2020

3e prijs uitgereikt door Paleis van de Verdraagzaamheid

Op zondag 22 november 2020 heeft de heer Erik Bobeldijk (voorzitter Paleis van de Verdraagzaamheid) aan Nezahat Akbal (voorzitster WereldVrouwen Oss) de 3e prijs overhandigd voor de nominatie Ambassade van de Verdraagzaamheid.

Door de coronamaatregelen moesten de bekendmaking en de uitreiking gescheiden plaatsvinden. Voor de heer Bobeldijk betekende dat, dat hij van Groningen naar Overijssel en tot slot naar Nood-Brabant moest afreizen.
En voor WereldVrouwen Oss betekende het dat de dames op zaterdag 14 november een dagje Amsterdam moesten missen.

De uitreiking gebeurde om 3 uur in zeer kleine kring in het Talentcentrum.  De overige dames van WereldVrouwen konden, indien mogelijk, via facebook live de overhandiging volgen.
En natuurlijk was Thijs Verhoeven van 412TV aanwezig.   Klik op de link voor de beelden die Thijs heeft gepubliceerd.

Nominaties

Hoe vinden nominaties plaats? Daar waren wij benieuwd naar. Op die vraag hoe de stichting Eén Land Eén Samenleving nomineerde, kregen we het volgende antwoord.
De stichting zoekt per provincie via hun netwerk, maar ook nieuwsbladen, internet, etc. naar lokale organisaties die zich actief inzetten voor de waardering van (multi)culturele diversiteit. Vervolgens gaan ze per provincie in overleg binnen hun bestuur om te bepalen welke organisatie het beste aan deze vereisten voldoet.

Ook kan iedereen organisaties in Nederland die voor de nominatie Ambassade van de Verdraagzaamheid 2021 in aanmerking kunnen komen, melden aan het Paleis van de Verdraagzaamheid of Stichting Een Land Een Samenleving.

 

Nominatie Ambassade van de Verdraagzaamheid 2020

Bekendmaking winnaars

Op zaterdag 14 november 2020 zijn de 3 winnaars van de Ambassade van de Verdraagzaamheid 2020 bekend gemaakt. Dat gebeurde online via zoom. Een bijzondere eerste ervaring met deze digitale vervanger van een locatie in Amsterdam. Want daar zou de bekendmaking en uitreiking plaatsvinden. Vanwege de coronamaatregelen moest de uitreiking op een ander moment en in kleine kring plaatsvinden.

Met voorzitster Nezahat Akbal in beeld, zaten op 14 november veel wereldvrouwen om 3 uur in spanning mee te kijken. Van alle nominaties (van elke provincie één) konden we eerst de prachtige en leuke videos bekijken. Allemaal mooie initiatieven. En allemaal met het thema en doel verdraagzaamheid vergroten binnen Nederland. Natuurlijk was WereldVrouwen Oss trots op het filmpje dat Thijs Verhoeven van 412TV  had gemaakt. En natuurlijk vonden ze ons filmpje de mooiste!

We moesten er die middag even op wachten. En daardoor was de verrassing des te groter toen WereldVrouwen Oss als eerste werd genoemd. Hetgeen betekende dat ze de 3e prijs had gewonnen. Behalve trots op de nominatie, nu supertrots als 3e prijswinnaar.

Graag feliciteren we de 2e prijswinnaar Op Roakeldais (Groningen) en de 1e prijswinnaar Auni-Toernooi (Overijssel).

Onze dank gaat uit naar de Stichting Eén Land Eén Samenleving en Paleis van de Verdraagzaamheid. Want uiteindelijk hebben zij WereldVrouwen Oss namens Noord-Brabant genomineerd. En daar zijn de dames bijzonder trots op.

Rabo Clubsupport 2020

      Geen reacties op Rabo Clubsupport 2020

WereldVrouwen Oss doet mee met Rabo Clubsupport

Vanaf maandag 5 oktober kunnen leden van Rabobank Oss Bernheze stemmen op verenigingen in de gemeente Oss. Elke stem is geld waard.

WereldVrouwen Oss doet ook mee met Rabo Clubsupport 2020. Als kleine multiculturele organisatie, die zelfs genomineerd is vanwege haar functie in de samenleving, kan ze de stemmen en dus het geld, goed gebruiken.

De dames van WereldVrouwen Oss hopen op uw steun. Dus op úw stem. Ze zijn u zeer erkentelijk als u een of twee stemmen uitbrengt op onze vereniging.

Bent u géén lid van Rabobank Oss Bernheze? En wilt u ons toch financieel ondersteunen? U kunt een bijdrage overmaken naar Rabobank Oss Bernheze, rekeningnummer NL38 RABO 0304 4804 19 o.v.v. donatie. Elke euro telt.

Alvast bedankt voor uw stem(men) of financiële bijdrage.

Nominatie WereldVrouwen Oss

      Geen reacties op Nominatie WereldVrouwen Oss

Het stemmen is begonnen

WereldVrouwen Oss is namens de provincie Noord-Brabant genomineerd voor de Ambassade van de Verdraagzaamheid 2020. De nominatie wordt gegeven aan een lokaal project of lokale organisatie die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor interculturele verdraagzaamheid.
Er zijn 12 organisaties genomineerd. Van elke provincie één.

Aan de 1e prijs is géén geld verbonden. Behalve de eer, mag de winnende organisatie een grootse lokale activiteit organiseren in samenwerking met de Stichting Eén Land Eén Samenleving.  

De Stichting Eén Land Eén samenleving zet zich in voor een Nederlandse samenleving die kracht put uit culturele en etnische diversiteit. Het doel is mensen met elkaar te verbinden.

Stemt u ook?
WereldVrouwen Oss roept iedereen in Nederland op om op haar organisatie te stemmen.
Stemmen kan vanaf 14 september tot 8 november via de website van het Paleis van de Verdraagzaamheid.

 

 

WereldVrouwen oefent in tuin

      Geen reacties op WereldVrouwen oefent in tuin

Mét 1,5 m afstandMet ingang van 1 oktober mag WereldVrouwen Oss weer gebruikmaken van haar zanglocatie Den Iemhof, Oss.  In de maanden augustus en september hebben de dames buiten op diverse plaatsen hun vrijdagochtenden georganiseerd. En één voor één waren het allemaal bijzondere plekken: pastorietuin Grote Kerk, Tuinderij van Tosse, Elzeneindhuis Slowcare en Elzeneindpark.

Deze vrijdagochtend 11 september is het een zonovergoten tuin in Berghem. Zingen, gezellig koffie drinken met wat lekkers van een jarige én een rondleiding door de schitterende tuin. Plus een stukje van de geschiedenis, verteld door de eigenaar.

Wat willen we nog meer? Ja, herhaling van deze ochtend. En die krijgen we op vrijdag 25 september van 10:00 tot 11:30 uur. Hopelijk zullen de buren weer net zo kunnen genieten als deze vrijdag. Want volgens hen klonk het prachtig.

Met dank aan onze gastvrouw.

WereldVrouwen bij Elzeneindhuis Slowcare

      Geen reacties op WereldVrouwen bij Elzeneindhuis Slowcare

Het is elke keer weer een genot om voor, met en bij de bewoners en verzorgers van Slowcare Elzeneindhuis een repetitie-ochtend te mogen houden. WereldVrouwen heeft ze in hun hart opgenomen en ‘geadopteerd’.

Ook deze vrijdagochtend 28 augustus was het feest. Wel op gepaste afstand en geen lichamelijk contact maken. Deze restricties maken de bijeenkomst er niet minder op. Ook de bewoners met hun verzorgers genieten van muziek en zang. Vaste prik is ook de polonaise.

De verrassing met de ijscowagen was de kers op de taart. Iedereen mocht een heerlijk bolletje ijs naar eigen smaak gaan halen. Lust je geen roomijs? Dan een raket of ander ijsje. Wat een feest.

WereldVrouwen Oss heeft een verbindende relatie met Slowcare Het Elzeneindhuis. Ze hoopt het nog lang zo te mogen houden.

WereldVrouwen oefent in Elzeneindpark Ruwaard

Elzeneindpark Ruwaard

Mede dankzij de coronamaatregelen heeft WereldVrouwen Oss elke vrijdagochtend in september een locatie uitgezocht waar de dames elkaar buiten kunnen ontmoeten. Vrijdagochtend 21 september was dat het Elzeneindpark in de Ruwaard.

Met krukjes, koffie, thee en koek begaf een aantal dames en Peter, de dirigent, zich naar de bomen vlakbij de jeu-de-boulebaan.
Dat het geluid van de zang enigszins verloren ging, deerde niemand. Daarvoor genoten we in ieder geval van elkaars aanwezigheid en van de gitaarmuziek van Peter.

Tot ieders verrassing kwamen bewoners van Slowcare Het Elzeneindhuis langs en bleven om te luisteren. Het was toen dubbel feest. Want als zij genieten, genieten de dames van WereldVrouwen ook.
Thijs Verhoeven was aanwezig en heeft opnames gemaakt. Dit in verband met de nominatie Ambassade van de Verdraagzaamheid.

Na de repetitie-ochtend heeft een aantal nog jeu-de-boules gespeeld. Voor de meesten een vrij onbekend spel. Zo leren de dames bij WereldVrouwen elke keer weer iets nieuws.

WereldVrouwen bij tuinderij Van Tosse

      Geen reacties op WereldVrouwen bij tuinderij Van Tosse

De coronamaatregelen hebben ertoe geleid dat de groep dames elkaar maandenlang niet kon ontmoeten. Daarom is in september elke vrijdagochtend een activiteit georganiseerd in de buitenlucht. Vrijdagochtend 14 augustus 2020 konden de dames voor een repetitie-ochtend en excursie terecht bij Tuinderij Van Tosse.

Van 10 tot 11 uur hebben ze o.l.v. Peter Ruijs weer wat liedjes kunnen repeteren. In de schaduw op deze zonovergoten vrijdagochtend. Gezellig buiten in het gras.
Hierna heerlijk wat gedronken met een Syrische lekkernij van Zahida.

Na de koffiepauze gaf Henk de dames én heer een rondleiding met uitleg door de groentetuinen en kruidentuin. Voor de meesten zeer bijzonder. Want de meeste Ossenaren hebben niet gehoord van deze tuinen. En hoeveel mensen weten waar het Laantje van Cumberland ligt? Zeer weinig.

Al met al een geweldige en leerzame ochtend bij Tuinderij van Tosse. Met enorme dank aan Henk Smout.

WereldVrouwen Oss in pastorietuin

      Geen reacties op WereldVrouwen Oss in pastorietuin

Vrijdagochtend 7 augustus mocht WereldVrouwen Oss zingen en lunchen in de prachtige pastorietuin van de Grote Kerk in Oss.

Door de Covid19 maatregelen mogen koren en groepen nog steeds niet binnen zingen. Vanaf begin maart hadden de dames elkaar bijna niet gezien of gesproken. De behoefte ontmoeten was dus groot. Daarom zijn er voor de vrijdagochtenden in augustus gezocht naar alternatieven: de pastorietuin, de tuin van Landerij van Tosse, het Elzeneindpark en Slowcare Elzeneindhuis.

Het werd 7 augustus, de eerste vrijdag van de maand, een ouderwets gezellige, lekkere en verrassende ochtend met zo’n 22 dames en één heer (onze dirigent).
Lekker vanwege de lunch. Verrassend vanwege de aubade voor een van de dames die onlangs gedecoreerd was.  Ouderwets gezellig omdat de dames elkaar weer heel wat te vertellen hadden. Met Leonie die een passend gedicht van Annie M.G. Schmidt “Pas op voor de hitte” én een spannend verhaal voorlas. Het verhaal had helaas een open einde. Maar wel erg leuk.
Bovendien klonken de liedjes na 5 maanden niet slecht. De dames waren ze niet verleerd. Onze dirigent was tevreden.

Graag bedanken wij de koster en pastoor Kerssemakers voor de geboden mogelijkheid om in de koelte onder de bomen, gebruik te mogen maken van de schitterende tuin. Ondanks de tropische temperaturen was het erg goed toeven.

De volgende bijzondere locatie is de tuin van Landerij Van Tosse op vrijdag 14 augustus. Dan heeft WereldVrouwen Oss van 10-11 uur een oefenochtend en daarna een korte excursie door de tuin.