Sociaal Jaarverslag 2022

      Geen reacties op Sociaal Jaarverslag 2022

Sociaal jaarverslag 2022 “Verbindend en verdraagzaam”

Jaarlijks schrijft WereldVrouwen Oss (WVO) een “Sociaal jaarverslag 2022”. In dat verslag staat van alles over doelen en organisatie van WVO in dat jaar.

De lezer krijgt een beeld van WVO en kan lezen wat WVO zoal in dat jaar heeft gedaan.

 

U kunt het uitgebreide verslag via de link Sociaal Jaarverslag 2022 lezen.

WVO wil hierbij graag iedereen die een bijdrage levert aan het voortbestaan van de vereniging, bedanken. Want zonder hulp van onder ander de Gemeente Oss en Wijkhuis De Haard, kan WVO haar sociaal maatschappelijke functie niet voortzetten.

Dolle pret bij Slowcare

      Geen reacties op Dolle pret bij Slowcare

Pietenbezoek Slowcare tijdens zangochtend WereldVrouwen

Op vrijdagmorgen 2 december hield een groepje WereldVrouwen haar zangochtend bij Slowcare Elzeneindhuis.
Onder de bezielende leiding van superdirigent Peter en superaccordeoniste Tineke zongen de dames soms alleen en soms mét de bewoners van Slowcare. Vooral door de microfoon vonden de bewoners het geweldig om te mogen zingen. The lions sleeps tonight doet het altijd goed om Jordi te laten meezingen.

Omdat het Sinttijd is, zong WereldVrouwen natuurlijk ook heel wat Sinterklaasliedjes. Want je weet maar nooit of die wijze, doch stokoude man ook goede oren heeft. Dus niet. Of was hij de weg kwijt? Gelukkig hadden 3 pieten het zingen wel gehoord! Ze verschenen dan ook rond 10 voor 11 mét cadeautjes. Ook voor Peter: fluitjes om tijdens de zangochtenden van WereldVrouwen de dames tot de orde te roepen. En natuurlijk ook een kleinigheid voor onze trouwe accordeoniste.
Jammer dat de pieten weer snel verder moesten.

Het werd een dolle gezellige boel met de solisten van Slowcare.

Wat is het toch heerlijk om al die vrolijke, blijde gezichten te zien. En die vrolijk dansende Jeroen.
Sinterklaas, je hebt wat gemist. Hopelijk weet je volgend jaar wél de weg naar Slowcare te vinden.

 

3-Korenavond in Wijkhuis De Haard

      Geen reacties op 3-Korenavond in Wijkhuis De Haard

WereldVrouwen Oss zingt samen met Picolomioss en Popeye

Vrijdagavond 4 november zongen 3 koren van dirigent Peter Ruijs met en voor elkaar in Wijkhuis De Haard. Picolomioss, Popeye en Wereldvrouwen Oss kregen daarbij hulp van 2 gitaristen (Kim en Jan) en 1 accordeoniste (Tineke).

Elk koor bracht eerst in 20 minuten enkele liedjes uit eigen repertoire ten gehore. Je hoort en ziet meteen wat het doel van samen zingen is: het is ontspannend om samen in diverse talen, vrolijk en zo mooi mogelijk te zingen. Het werd een bijzondere avond met liedjes uit diverse landen en in diverse talen zoals Frans, Engels, Turks, Spaans, Papiaments en natuurlijk Nederlands. Met als apotheose van de avond het afsluitend gezamenlijk gezongen lied Multicolor.

Dank aan allen die een bijdrage hebben geleverd aan deze unieke gezellige avond. Niet te vergeten de vrijwilligers van De Haard die de ongeveer 95 dorstige leden van de 3 koren moesten voorzien van drankjes.

Een avond die voor herhaling vatbaar is. Wie weet: een volgende keer mét gasten die mogen meegenieten en meezingen?

Thuis in Oss op tournee

      Geen reacties op Thuis in Oss op tournee

‘Thuis in Oss op tournee’ bij WereldVrouwen

Op vrijdag 9 september was Thuis in Oss op tournee in De Haard. Na de markt van Oss, Wijkcentrum Schadewijk en De Berchplaets in Berghem, was WereldVrouwen Oss in De Haard gastheer/gastvrouwen voor gasten van Thuis in Oss.

WereldVrouwen Oss was zéér vereerd met het bezoek van een 20-tal dames en heren van Thuis in Oss. Het werd een super ontspannende ochtend met leuke vrolijke gasten. Wie genoot er meer van? De gasten of WereldVrouwen Oss? Er werd meegezongen, solo gezongen en gedanst. Zo zie je maar. Zang en dans zijn verbindende activiteiten.

WereldVrouwen Oss zal die ochtend niet snel vergeten. Een herhaling is in het verschiet. En dan thuis bij Thuis in Oss.

Oosterse avond WereldVrouwen Oss

      Geen reacties op Oosterse avond WereldVrouwen Oss

Oosterse avond WereldVrouwen Oss geslaagd

Op vrijdag 10 juni 2022 hield WereldVrouwen Oss een Oosterse avond in Wijkhuis De Haard. Deze avond stond ook in het teken van het 5-jarig dat we wegens de pandemie een paar keer moesten uitstellen.

Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van deze multiculturele groep voor vrouwen, stond in 2020 al een speciale avond gepland. Na de Caribische (Westen) avond in 2018, zouden we een Oosterse avond organiseren. Met dames uit Thailand, Vietnam, Indonesië, Turkije en Syrië konden zou dat zeker moeten lukken.

En het wérd een bijzondere avond voor de vele gasten. Ze werden onthaald door prachtig geklede dames. En met Oosterse lekkernijen. De volle zaal heeft genoten van de multiculturele én enkele Nederlandse eigen liedjes, van 2 geweldige sazspelers, onze Vietnamese wereldvrouw met een Vietnamees liedje, de 2 Syrische dames met hun Syrisch liefdesliedje en gitaarspel van onze dirigent met dochter van een van onze dames.

En wat te denken van de smakelijke Oosterse hapjes die een aantal WereldVrouwen had gemaakt.
Kortom, het werd een avond om niet te vergeten.

WereldVrouwen Oss dankt iedereen die aan het welslagen van deze avond heeft bijgedragen. Niet te vergeten de vrijwilligers van De Haard voor hun medewerking aan de bar en in de keuken.

 

 

Zangochtend Slowcare Elzeneindhuis

Zangochtend Slowcare Elzeneindhuis

Voor onze laatste zangochtend vóór de vakantieperiode juli/augustus, gingen we naar Slowcare Elzeneindhuis in de Ruwaard. Het werd natuurlijk weer een geweldige ochtend met, voor en bij de bewoners en personeel.

Het was wel een regenachtige vrijdagochtend. De enige en grootste belemmering om buiten te zingen en te dansen. Het plezier was er echter niet minder om.

Mét 2 microfoons als schot in de roos, was succes verzekerd. Ook een paar bewoners wilden zich wel laten horen. Het werd een gezellige happening voor zowel Slowcare-bewoners, personeel als WereldVrouwen zelf. Een happening die we in september hopen te herhalen maar dan met goed weer en in de buitenlucht. Of André Hazes junior er weer bij is, is niet bekend!!

Slowcare, bedankt voor de hartelijke ontvangst en de superheerlijke appelflappen

Bezoek aan Hof van Lof

      Geen reacties op Bezoek aan Hof van Lof

Bezoek aan Hof van Lof Megen

Vrijdagmorgen 27 mei 2022 bezocht een groepje wereldvrouwen de Hof van Lof in Megen voor een presentatie over en rondleiding in de bijzondere en prachtige kloostertuin.

De tuin is helemaal ingericht naar het jaarcyclus dat begint met kerst. Bijna elke boom, plant en bloem heeft een eigen verhaal. Een verhaal dat relateert naar het geloof waarin met name Fransiscus en Clara een belangrijke rol speelden. Zo verwijst de zonnebloem naar het zonnelied van Fransiscus, de palmtak naar Clara. En dan de verhalen achter het Heilig Boontje (zie de foto), de mierikswortel of de buxus.

De Hof van Lof is zeer de moeite van een rondleiding mét vooraf presentatie waard. Kijk op de website voor meer informatie: Hof van Lof Megen

De wereldvrouwen danken de gastvrouwen voor het ontvangst, koffie/thee en begeleiding en Mia van de Hurk voor de presentatie en bevlogen uitleg in de tuin.

Sociaal jaarverslag 2021

      Geen reacties op Sociaal jaarverslag 2021

Verbindend en ondersteunend in coronajaar

Het Sociaal jaarverslag 2021 is het 7e jaarverslag sinds de oprichting. Het verslag gaat over het sociaal reilen en zeilen van WereldVrouwen Oss (WVO) in het jaar 2021. Het 2e jaar van de pandemie.

Het jaar 2021 is een jaar geweest die bepaald werd door coronamaatregelen. Er kwamen enige versoepelingen, maar snel daarna weer de beperkingen vanwege de oplopende besmettingen. Ondanks die beperkingen en onzekerheden is het WVO gelukt om er toch een mooi jaar van te maken. Een jaar met zangochtenden in de open lucht en ook een aantal sociale activiteiten. Vooral de samenwerking met Museum Jan Cunen binnen het project Mo Ment Nu (stadscompositie Oss) was een hoogtepunt. Ook de verhalenochtend op een vrijdag de 13e over geloof en ongeloof hebben de dames als zeer prettig en open ervaren.

Behalve de activiteiten zijn we met de leden steeds in verbinding gebleven zodat we elkaar niet konden verliezen in die onzekere tijden. En, daar waar mogelijk, ook ondersteuning te bieden.

Het Sociaal Jaarverslag 2021 biedt u een kijkje in hetgeen WVO doet en betekent voor zowel de dames onderling als buiten WVO.

Mocht u willen reageren? Stuur een e-mail naar wereldvrouwenoss@gmail.com. We stellen uw reactie bijzonder op prijs.

 

 

Wereldmenu in ’t Hof

      Geen reacties op Wereldmenu in ’t Hof

WereldVrouwen serveert Wereldmenu

Op verzoek van ’t Hof heeft een groepje dames van WereldVrouwen Oss op 24 en 25 februari een multicultureel menu voorbereid.

6 Dames hebben verschillende culturen via een 3-gangenmenu bijeen gebracht. Via het voorgerecht China en Slavische landen. Via het hoofdgerecht Marokko, Nederland, Arabië en Italië. En via het nagerecht Colombia, Indonesië en het Caribisch gebied.

Behalve de gastvrouwen Rina en Lucy, hebben de gasten het multiculturele menu gewaardeerd.

Elke maand is ’t Hof in de Houtstraat op de laatste donderdag- en de laatste vrijdagavond een pop-up restaurant. En in februari mocht WereldVrouwen als eerste ná de coronaperiode de aftrap doen voor hervatting van de pop-upavonden.

Op de website van ’t Hof in de Houtstraat leest u meer over deze avonden, wanneer de volgende avonden worden gehouden en met welk menu.

Weer gestart

      Geen reacties op Weer gestart

WereldVrouwen Oss is weer gestart

Op vrijdagochtend 21 januari konden de dames van WereldVrouwen Oss eindelijk weer bij elkaar komen . Het was een heerlijk weerzien. Maar ook heerlijk om weer samen te zingen. Na enige spieroefeningen van onze stembanden met o.a. la la la’s,  ja ja ja’s, tapa mipi tapa, huja huja huja, liep het als ‘gesmeerd’.

Iedereen is in deze vreemde tijden, vrij om wel of niet te komen. Voor een paar dames was het echt lang geleden. Maar we moeten het ‘normale’ leven langzaamaan oppakken.

We respecteren uiteraard iedereen die liever nog even wacht en niet naar onze vrijdagochtend activiteiten komt. 

Door de lockdown en dus lange kerstvakantie, hebben we ons programma enigszins moeten aanpassen. Zie daarvoor onze agenda.

Interesse in WereldVrouwen Oss? Alle vrouwen zijn welkom om een keer te komen luisteren en of mee te doen met onze zangochtenden op de vrijdagen van 10:00 — 11:30 uur. Kijk op onze agenda. Want we organiseren ook andere activiteiten.