Internationale Vrouwendag 2024

      Geen reacties op Internationale Vrouwendag 2024

‘Op de schouders van het verleden kijken naar de toekomst’
Eén wereld, duizend vrouwen

Ter gelegenheid van het 25-jarig dienstjubileum van Nezahat Akbal, sociaal werker bij ONS Welzijn en secretaris van WereldVrouwen Oss, ontstond het project “Kracht van Wereldvrouwen”.

Dit project sloot aan bij het thema dat Gemeente Oss in 2024 uitdraagt: ‘Op de schouders van het verleden, kijken naar de toekomst’ en het internationale thema ‘Eén wereld, duizend vrouwen’.

Op vrijdagmiddag viert Oss van 13:30 – 16:30 uur de Internationale vrouwendag met een bijeenkomst in het gemeentehuis van Oss. Speciale gasten zijn: Wobine Buijs-Glaudemans, de burgemeester, Ayse Yazilitas, oprichtster van Therapie Eigenkracht, en Nezahat Akbal.

Aanmelden voor bijeenkomst

Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen. Wel dient men zich uiterlijk 2 maart aan te melden via kabinetszaken@oss.nl.

‘Kracht van Wereldvrouwen’

Die middag wordt het fotoboek met interviews ‘Kracht van Wereldvrouwen’ officieel overhandigd.
In de publiekshal van het gemeentehuis is van 1 tot 15 maart de fototentoonstelling ‘Kracht van Wereldvrouwen’ te zien. De tentoonstelling is tijdens de openingsuren vrij toegankelijk.

 

WVO zoekt ondersteuning

      Geen reacties op WVO zoekt ondersteuning

WereldVrouwen Oss zoekt ondersteuning voor secretaris

WereldVrouwen Oss (WVO) is een kleine vereniging van zo’n 38 vrouwen. De vereniging kent geen enkel onderscheid in ras, cultuur, geloof, geaardheid, enz. Dus alle vrouwen zijn welkom.

De vereniging wil vrouwen de mogelijkheid bieden om elkaar wekelijks op vrijdagochtend ongedwongen te ontmoeten. Dit gebeurt o.a. door te zingen, te praten of samen deel te nemen aan diverse activiteiten. Je hoeft dus niet goed te kunnen zingen om lid te zijn van WVO. Respect voor elkaar is wel erg belangrijk.

De secretaris van WereldVrouwen Oss is een spin in het web.
Ze zoekt iemand die haar met enkele werkzaamheden ondersteunt.  De ondersteuner kan zelf, in onderling, aangeven wat zij kan c.q. wil doen.  Het kan zijn het bijhouden van de ledenadministratie, bijhouden van de website, activiteiten voor WVO coördineren of andere kleine werkzaamheden.

Vind je het leuk om voor WVO iets te betekenen maar ook om een leuk netwerk op te bouwen? Laat het weten via wereldvrouwenoss@gmail.com. Of bel 0628637654.

Meer informatie over WVO kun je vinden op de website en Facebook.

Site uit de lucht

      Geen reacties op Site uit de lucht

Door onvoorziene en onbekende oorzaken is onze site maanden uit de lucht geweest.
Dankzij Rogier kunnen we iedereen weer op de hoogte houden. Want in de laatste maanden hebben we zeer bijzondere gebeurtenissen en activiteiten gehad.

Een activiteit waar we erg trots op zijn is Opera Festa in Theater De Lievekamp met 2 voorstellingen.

Samen met 5 andere koren hebben we de 90-jarige Osse Opera een geweldig cadeau mogen aanbieden. Elk koor heeft samen en afzonderlijk gezongen en voor een avondvullend en zeer gevarieerd programma gezorgd. Vooral het 200-koppige koor dat 3x is opgetreden, maakte zeer veel indruk.  Het O Fortuna als opening was voor menigeen het klapstuk.

Met dank aan de Osse Opera, Anja Vos (regie en productieleiding) en Hans Lamers (muzikale leiding) en Véronique Lamers (mezzosopraan)..

 

Rabo ClubSupport

      Geen reacties op Rabo ClubSupport

WereldVrouwen en Rabo ClubSupport

Ook WereldVrouwen Oss doet mee aan Rabo ClubSupport. Met de actie Rabo ClubSupport ondersteunt de Coöperatieve Rabobank lokale verenigingen die bij de bank bankieren. Leden van de lokale banken kunnen op 3 verenigingen een stem uitbrengen. Elke stem is geld waard. Hoe meer stemmen, hoe hoger het bedrag dat de vereniging ontvangt.

Bankiert u bij Rabobank Oss Bernheze? En bent u ook lid van Rabobank Oss Bernheze? Dan kunt u uw 3 stemmen uitbrengen op een van de verenigingen die deelnemen aan Rabo ClubSupport.

WereldVrouwen Oss is een multiculturele vereniging voor alle vrouwen waarbij ze geen enkel onderscheid maakt in afkomst, geloof, geaardheid, leeftijd, scholing, enz. WereldVrouwen Oss is zowel intern als extern verbindend door het organiseren van o.a. zangochtenden en maatschappelijke, sociale en culturele activiteiten.

Met uw stem wil WereldVrouwen Oss de opbrengst van de actie gebruiken om voor kwetsbare medemensen gezellige zangochtenden te houden. Daarvoor kan de vereniging een draagbare geluidsbox met microfoon(s) goed gebruiken.

Geeft u ook één stem aan WereldVrouwen Oss? Van 4 tot en met 26 september 2023 kunt u op ons stemmen. U vindt ons in de categorie Kunst & Cultuur/zang.

Alvast onze hartelijke dank.

 

Wereldavond WereldVrouwen

      Geen reacties op Wereldavond WereldVrouwen

Wereldavond WereldVrouwen

Elk jaar luidt WereldVrouwen Oss de vakantieperiode in met een bijzondere avond. Deze keer was het een Wereldavond op vrijdag 30 juni. De dames mochten een gast of gaste meenemen. Dus de Balzaal van Wij(k)huis De haard zat lekker vol.

Tijdens de Wereldavond konden de wereldvrouwen hun inmiddels uitgebreide repertoire ten gehore brengen. Liedjes uit de hele wereld kwamen voorbij. Uit Turkije, Curacao, Zuid-Amerika, Japan, Afrika, Indonesië, Duitsland. In het Spaans, Papiaments, Indonesisch, Japans, Turks, Engels. De dames draaien hun hand er niet meer voor om. Maar ook een paar oer-Hollandse liedjes zodat de gasten konden meezingen.

De exotische en Nederlandse hapjes die de dameszelf gemaakt hadden, vonden gretig aftrek.

Kortom, een prachtige afsluiting van een jaar WereldVrouwen Oss en een mooie start van de vakantieperiode.

Wat het volgend jaar wordt, is op dit moment nog niet bekend. Dat WereldVrouwen Oss van zich laat horen is zeker. Want de wijk Ruwaard bestaat in 2024 60 jaar. En dat wordt in dat jaar met veel activiteiten gevierd.

WereldVrouwen bij EcoPoll

      Geen reacties op WereldVrouwen bij EcoPoll

Zangochtend bij EcoPoll

Vrijdagmorgen 9 juni togen de dirigent en dames van WereldVrouwen Oss naar Zorgimkerij EcoPoll in Geffen voor een zangochtend voor de gasten en de medewerkers.

Zorgimkerij Ecopoll is een kleinschalige dagbesteding voor iedereen die op zoek is naar een fijne daginvulling. EcoPoll ligt in het buitengebied, vlakbij de imkerij, omgeven door een prachtige tuin en met een kippenren.

Op deze zonovergoten vrijdag was het voor WereldVrouwen Oss een genot om buiten in de prachtige tuin en bij de kakelende kippen voor de gasten te zingen. De dames zongen niet alleen wat eigen liedjes maar ook veel oude herkenbare liedjes zodat de gasten konden meezingen.

De gasten van EcoPoll genoten zichtbaar. En daar gaat het om. Tot een volgende keer, EcoPoll.

Sociaal Jaarverslag 2022

      Geen reacties op Sociaal Jaarverslag 2022

Sociaal jaarverslag 2022 “Verbindend en verdraagzaam”

Jaarlijks schrijft WereldVrouwen Oss (WVO) een “Sociaal jaarverslag 2022”. In dat verslag staat van alles over doelen en organisatie van WVO in dat jaar.

De lezer krijgt een beeld van WVO en kan lezen wat WVO zoal in dat jaar heeft gedaan.

 

U kunt het uitgebreide verslag via de link Sociaal Jaarverslag 2022 lezen.

WVO wil hierbij graag iedereen die een bijdrage levert aan het voortbestaan van de vereniging, bedanken. Want zonder hulp van onder ander de Gemeente Oss en Wijkhuis De Haard, kan WVO haar sociaal maatschappelijke functie niet voortzetten.

Dolle pret bij Slowcare

      Geen reacties op Dolle pret bij Slowcare

Pietenbezoek Slowcare tijdens zangochtend WereldVrouwen

Op vrijdagmorgen 2 december hield een groepje WereldVrouwen haar zangochtend bij Slowcare Elzeneindhuis.
Onder de bezielende leiding van superdirigent Peter en superaccordeoniste Tineke zongen de dames soms alleen en soms mét de bewoners van Slowcare. Vooral door de microfoon vonden de bewoners het geweldig om te mogen zingen. The lions sleeps tonight doet het altijd goed om Jordi te laten meezingen.

Omdat het Sinttijd is, zong WereldVrouwen natuurlijk ook heel wat Sinterklaasliedjes. Want je weet maar nooit of die wijze, doch stokoude man ook goede oren heeft. Dus niet. Of was hij de weg kwijt? Gelukkig hadden 3 pieten het zingen wel gehoord! Ze verschenen dan ook rond 10 voor 11 mét cadeautjes. Ook voor Peter: fluitjes om tijdens de zangochtenden van WereldVrouwen de dames tot de orde te roepen. En natuurlijk ook een kleinigheid voor onze trouwe accordeoniste.
Jammer dat de pieten weer snel verder moesten.

Het werd een dolle gezellige boel met de solisten van Slowcare.

Wat is het toch heerlijk om al die vrolijke, blijde gezichten te zien. En die vrolijk dansende Jeroen.
Sinterklaas, je hebt wat gemist. Hopelijk weet je volgend jaar wél de weg naar Slowcare te vinden.

 

3-Korenavond in Wijkhuis De Haard

      Geen reacties op 3-Korenavond in Wijkhuis De Haard

WereldVrouwen Oss zingt samen met Picolomioss en Popeye

Vrijdagavond 4 november zongen 3 koren van dirigent Peter Ruijs met en voor elkaar in Wijkhuis De Haard. Picolomioss, Popeye en Wereldvrouwen Oss kregen daarbij hulp van 2 gitaristen (Kim en Jan) en 1 accordeoniste (Tineke).

Elk koor bracht eerst in 20 minuten enkele liedjes uit eigen repertoire ten gehore. Je hoort en ziet meteen wat het doel van samen zingen is: het is ontspannend om samen in diverse talen, vrolijk en zo mooi mogelijk te zingen. Het werd een bijzondere avond met liedjes uit diverse landen en in diverse talen zoals Frans, Engels, Turks, Spaans, Papiaments en natuurlijk Nederlands. Met als apotheose van de avond het afsluitend gezamenlijk gezongen lied Multicolor.

Dank aan allen die een bijdrage hebben geleverd aan deze unieke gezellige avond. Niet te vergeten de vrijwilligers van De Haard die de ongeveer 95 dorstige leden van de 3 koren moesten voorzien van drankjes.

Een avond die voor herhaling vatbaar is. Wie weet: een volgende keer mét gasten die mogen meegenieten en meezingen?

Thuis in Oss op tournee

      Geen reacties op Thuis in Oss op tournee

‘Thuis in Oss op tournee’ bij WereldVrouwen

Op vrijdag 9 september was Thuis in Oss op tournee in De Haard. Na de markt van Oss, Wijkcentrum Schadewijk en De Berchplaets in Berghem, was WereldVrouwen Oss in De Haard gastheer/gastvrouwen voor gasten van Thuis in Oss.

WereldVrouwen Oss was zéér vereerd met het bezoek van een 20-tal dames en heren van Thuis in Oss. Het werd een super ontspannende ochtend met leuke vrolijke gasten. Wie genoot er meer van? De gasten of WereldVrouwen Oss? Er werd meegezongen, solo gezongen en gedanst. Zo zie je maar. Zang en dans zijn verbindende activiteiten.

WereldVrouwen Oss zal die ochtend niet snel vergeten. Een herhaling is in het verschiet. En dan thuis bij Thuis in Oss.