De verhalen

Verhalenworkshop

Waar kom je vandaan? Hoe heet je? Hoe kom je aan jouw naam? Dat zijn vaak de eerste vragen die je stelt bij een kennismaking. Dat levert veel gespreksstof op en verhalen op papier. Van sommige verhalen schrijft Peter Ruijs, onze dirigent, een lied.  Het lied Aangenaam gaat over onze namen. Zo leren we elkaar steeds beter kennen.

Een andere verhalenworkshop had het thema: Nieuwkomer, laat je zintuigen spreken! Hoe was het toen je aankwam in een ander land (Nederland), een andere plaats (Oss)?  Je ervaring delen met de andere wereldvrouwen roept soms vergeten herinneringen op of heftige emoties. Dat schept een band en er komen verhalen. Verhalen die we misschien later kunnen zingen.

Zo was er ook een verhalenochtenden met het thema Een moeilijke eerste stap. Er zijn dingen waar je erg tegenop kijkt en die veel van je vragen, waarover je later heel blij bent dat je het toch hebt gedaan. Zoals na veertig jaar je angst voor de tandarts overwinnen. Of, door je watervrees heen bijten, zwemles nemen en je nu als een vis in het water voelen. Of, alle vooroordelen aan kant zetten en toch dat MAVO diploma halen.

De verhalenpicknick van juli 2017 in Lith ging over Rijk en arm. Lees hierover meer onder tabblad Actueel.

Mooi is het om te zien hoe iedereen op haar eigen manier met verschillende thema’s aan de slag gaat. Het inspireert om na te denken over je levensloop of over gebeurtenissen in het leven en voor sommigen ook om er meer over te gaan schrijven.

We geven elkaar tips en bespreken hoe je je verhaal kan gaan schrijven.

Praten.. luisteren.. schrijven..

De verhalenworkshops of schrijfworkshops duren één tot anderhalf uur en staan onder leiding van Leonie van de Wetering. Zie ‘Agenda‘.
De workshops zijn bedoeld om vrouwen te helpen woorden te vinden voor hun gevoelens. Gevoelens van vreugde en van verdriet. We delen humoristische ervaringen en fantasieën met elkaar. Of, hoe het is om gered te worden uit een benarde situatie, hoe er eenvoudige oplossingen zijn voor grote problemen, waar onze namen vandaan komen.
Het kan zo gek niet zijn als het gaat over ons leven. Tijdens de verhalenworkshops kiezen we een thema om over te praten. Die verhalen schrijven we op met de hulp van Leonie. Het geschreven verhaal wordt soms een lied dat we samen zingen. Zo komen we dus van verhaal tot lied. En van een lied tot een eigen boek, zoals het eerste verhaal en lied “Heldin op scootmobiel” dat in september 2015 in boekvorm is verschenen.

Lees het verhaal, zing het lied en geniet!

Heldin op scootmobiel
Iedereen kan een held zijn.

Dat kun je lezen in het boek ‘Heldin op scootmobiel‘.

Fadia heeft geen gemakkelijk leven. Ze heeft haar scootmobiel elke dag nodig, want ze kan niet goed lopen. Dat maakt haar niet uit. Ze blijft positief en vrolijk. Het lukt haar zelfs om een heldin te zijn.

Hoe ze dat doet, lees je in ‘Heldin op scootmobiel’. In het boek staan het verhaal, de tekst van het lied en de muziek.

Het boek is te bestellen via een mail naar bestel@stiep-educatief.nl en het kost € 7,50.
Bij de bestelling graag ISBN/EAN 978-90-821019-4-2  vermelden + uw naam en adres waar het boek naar toe moet.

Of bestel met het boek eenvoudig met formulier:

"Heldin op scootmobiel" ISBN/EAN 978-90-821019-4-2 à € 7,50

De heer / mevrouw

Uw Adres, postcode en woonplaats:

Eventueel uw telefoonnummer:

Het aantal te bestellen boeken:

Mijn rekeningnummer is:

Kijk ook eens op de website van De Stiep Educatief.

Uitgeverij De Stiep

De Stiep is een bijzondere uitgeverij met leesboeken voor volwassenen in gemakkelijke taal en lesmaterialen speciaal voor volwassenen.
WereldVrouwen Oss is nog maar net begonnen. Maar wie weet hoeveel mooie verhalen er komen. Uitgeverij De Stiep Educatief is bereid te kijken of ze in de toekomst deze verhalen kunnen bundelen en uitgeven als boek.
De verhalen van WereldVrouwen Oss kunnen nu al gepubliceerd worden op de website van De Stiep in de rubriek “Uit de eigen pen”. Neem eens een kijkje op de website door Uit de eigen pen aan te klikken. Daar kun je ook verhalen van anderen lezen.

Face Book