Nominatie Ambassade van de Verdraagzaamheid 2020

Bekendmaking winnaars

Op zaterdag 14 november 2020 zijn de 3 winnaars van de Ambassade van de Verdraagzaamheid 2020 bekend gemaakt. Dat gebeurde online via zoom. Een bijzondere eerste ervaring met deze digitale vervanger van een locatie in Amsterdam. Want daar zou de bekendmaking en uitreiking plaatsvinden. Vanwege de coronamaatregelen moest de uitreiking op een ander moment en in kleine kring plaatsvinden.

Met voorzitster Nezahat Akbal in beeld, zaten op 14 november veel wereldvrouwen om 3 uur in spanning mee te kijken. Van alle nominaties (van elke provincie één) konden we eerst de prachtige en leuke videos bekijken. Allemaal mooie initiatieven. En allemaal met het thema en doel verdraagzaamheid vergroten binnen Nederland. Natuurlijk was WereldVrouwen Oss trots op het filmpje dat Thijs Verhoeven van 412TV  had gemaakt. En natuurlijk vonden ze ons filmpje de mooiste!

We moesten er die middag even op wachten. En daardoor was de verrassing des te groter toen WereldVrouwen Oss als eerste werd genoemd. Hetgeen betekende dat ze de 3e prijs had gewonnen. Behalve trots op de nominatie, nu supertrots als 3e prijswinnaar.

Graag feliciteren we de 2e prijswinnaar Op Roakeldais (Groningen) en de 1e prijswinnaar Auni-Toernooi (Overijssel).

Onze dank gaat uit naar de Stichting Eén Land Eén Samenleving en Paleis van de Verdraagzaamheid. Want uiteindelijk hebben zij WereldVrouwen Oss namens Noord-Brabant genomineerd. En daar zijn de dames bijzonder trots op.