Ambassade van de Verdraagzaamheid 2020

      Geen reacties op Ambassade van de Verdraagzaamheid 2020

3e prijs uitgereikt door Paleis van de Verdraagzaamheid

Op zondag 22 november 2020 heeft de heer Erik Bobeldijk (voorzitter Paleis van de Verdraagzaamheid) aan Nezahat Akbal (voorzitster WereldVrouwen Oss) de 3e prijs overhandigd voor de nominatie Ambassade van de Verdraagzaamheid.

Door de coronamaatregelen moesten de bekendmaking en de uitreiking gescheiden plaatsvinden. Voor de heer Bobeldijk betekende dat, dat hij van Groningen naar Overijssel en tot slot naar Nood-Brabant moest afreizen.
En voor WereldVrouwen Oss betekende het dat de dames op zaterdag 14 november een dagje Amsterdam moesten missen.

De uitreiking gebeurde om 3 uur in zeer kleine kring in het Talentcentrum.  De overige dames van WereldVrouwen konden, indien mogelijk, via facebook live de overhandiging volgen.
En natuurlijk was Thijs Verhoeven van 412TV aanwezig.   Klik op de link voor de beelden die Thijs heeft gepubliceerd.

Nominaties

Hoe vinden nominaties plaats? Daar waren wij benieuwd naar. Op die vraag hoe de stichting Eén Land Eén Samenleving nomineerde, kregen we het volgende antwoord.
De stichting zoekt per provincie via hun netwerk, maar ook nieuwsbladen, internet, etc. naar lokale organisaties die zich actief inzetten voor de waardering van (multi)culturele diversiteit. Vervolgens gaan ze per provincie in overleg binnen hun bestuur om te bepalen welke organisatie het beste aan deze vereisten voldoet.

Ook kan iedereen organisaties in Nederland die voor de nominatie Ambassade van de Verdraagzaamheid 2021 in aanmerking kunnen komen, melden aan het Paleis van de Verdraagzaamheid of Stichting Een Land Een Samenleving.