Verhalenochtend

      Geen reacties op Verhalenochtend

Verhalenochtend in de tuin

Vanwege de coronamaatregelen en het aantal oplopende besmettingen, moest WereldVrouwen Oss de geplande verhalenochtend met aansluitend een Afghaanse lunch op 23 juli, uitstellen. Op vrijdag 13 augustus organiseerde onze verhalencoach een verhalenochtend voor een kleinere groep en dan in de tuin.

Onze verhalencoach wist precies waarom ze een groepje dames voor deze dag had uitgenodigd. Het thema was uitstekend gekozen: wat betekent vrijdag de 13e en andere (bij)geloven zoals een zwarte kat, glas breken, onder een ladder lopen of zout knoeien? Het werd een mooie ochtend van geloof en bijgeloof, goed en kwaad, leed en troost, leven en dood. Waar liefde een deur sluit én opent. Waar je uit de donkerste momenten van het leven ook iets positiefs kunt halen.  Het was bijna mooi om ook die kant van de verhalen van wereldvrouwen te horen. En om de saamhorigheid van deze wereldburgers (zoals een van de dames wereldvrouwen noemde) te voelen.

Wereldburgers, bedankt voor jullie openheid. Ook dát is WereldVrouwen Oss.

Tot slot een enorm woord van dank aan Leonie voor haar gastvrijheid, heerlijke koffie, gebruik van de tuin en het kijkje in haar mooie bloementuin.